Ga naar Content

Verkeersdrukte door werk aan brug A7 valt vooralsnog mee

De verkeersdrukte door het werk aan de brug op de A7 lijkt vanochtend vroeg mee te vallen. Dat melden zowel de ANWB als Rijkswaterstaat rond 08.00 uur.

Foto: NH Media / Chantal Bos

Wel is het op de N247 van Volendam richting Amsterdam iets drukker dan normaal. Die weg ligt ongeveer parallel aan de A7 richting het zuiden van de provincie Noord-Holland.

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie rijdt het op de A7 "goed door" en is dat ook het geval op de omliggende provinciale en regionale wegen, behalve dan op de N247 waar het wat drukker is. De woordvoerder sluit niet uit dat is geluisterd naar de adviezen om zoveel mogelijk thuis te werken.

De NS ziet op het traject "iets meer mensen dan normaal" in de treinen. Het spoorbedrijf zet deels langere treinen in voor de periode dat er aan de brug wordt gewerkt.

Volgens een woordvoerster hebben tot nu toe ongeveer vierhonderd automobilisten gratis NS-kortingskaarten aangevraagd. Dat deden ze bij Rijkswaterstaat, die weggebruikers wil stimuleren om het openbaar vervoer te pakken tijdens de werkzaamheden. Voor de kortingsactie komen alleen mensen in aanmerking die al vaak over de A7 reden. Dat is gecontroleerd door enige tijd alle kentekens te scannen op de snelweg en de omliggende wegen.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.