Ga naar Content

Nog even volhouden: buien maken plaats voor zonnige zaterdag

Wie naar buiten kijkt ziet regen en dat zal de rest van de dag zo blijven. Ook morgen blijft het niet droog. Het blijft uitkijken naar zaterdag, want dan wordt het zonnig en zo'n 23 tot 25 graden. 

Foto: Sjef Kenniphaas

Weerman Jan Visser vertelt dat het vandaag blijft regenen, maar dat we later vanmiddag mogelijk even van de zon kunnen genieten. Het wordt maximaal 12 tot 13 graden. Aan de kust kan het ook even hard gaan waaien. "Af en toe kan de wind aan zee zelfs windkracht 7 zijn." Later vanavond gaat de wind liggen. 

Morgen krijgen we te maken met een Ierse storing, die daar Olivia heet. Het gaat bij ons daardoor ook morgen nog regenen. Volgens Visser kan er vooral later in de ochtend en 's middags een bui vallen. Ook morgen wordt het later in de middag droger en kan de zon nog even doorbreken. 

Zonnige zaterdag

"Zaterdag gaan we een mooie dag tegemoet met zonneschijn", zegt Visser. "Later op de dag misschien iets meer bewolking en misschien wat Saharastof." De weerman zegt dat het tot laat op de avond droog is. "De temperaturen komen uit op zo'n 22 tot 23 graden en dat kan in het binnenland zo'n 24 tot 25 graden worden." Hij denkt dat er wel een warmterecord gaat sneuvelen. 

In de nacht naar zondag wordt het niet kouder dan 13 graden. "Er kan dan ook een enkele bui vallen", zegt Visser. "Later wordt het weer wat droger." Zondagmiddag wordt het zo'n 18 graden. Begin volgende week blijven de temperaturen zacht, maar daarna wordt het weer wat frisser. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.