Ga naar Content

Beverwijkse vrouw (82) voor zevenduizend euro bestolen door 'politierechercheur'

Een 82-jarige vrouw uit Beverwijk is op 14 december vorig jaar door een zogenaamde politiemedewerker opgelicht voor duizenden euro's. Een fraudeur deed zich voor als rechercheur en haalde zo sieraden en geldpasjes bij haar op.

Foto:

Update 09-05-2024

Wegens ontwikkelingen in het politieonderzoek is de video waarop de verdachte staat verwijderd.

De mevrouw wordt 14 december afgelopen jaar rond 16.15 uur opgebeld door iemand die zegt rechercheur bij de politie te zijn. Hij belt met het verhaal dat boeven in haar buurt actief zijn. Hij geeft het advies om al haar waardevolle spullen in zijn politieklus veilig te stellen.  

Diezelfde dag komt om 17.00 uur een man die zegt Casper te heten aan de deur voor die spullen. Het slachtoffer heeft op dat moment nog iemand aan de telefoon die haar gaat doorverbinden met ene Gerda van de Rabobank. Het telefoontje stopt, maar pas dan begint de ellende voor het slachtoffer. 

Armbanden en trouwringen

De zogenaamde politierechercheur haalt bij de mevrouw bankpasjes van de Rabobank en ING met pincodes op. Net zoals geld uit de kluis, zo'n vierduizend euro. Verder geeft ze hem een gouden horloge, gouden armbanden en gouden trouwringen mee. En in die ringen staat de datum 3 mei.

Ook wordt vervolgens geld uit de muur getrokken: voor duizenden euro's bij een geldautomaat in Amsterdam. De man pint, terwijl hij steeds op zijn telefoon kijkt, waarschijnlijk om de pincode af te kijken. 

Daarnaast worden van de buitgemaakte pas drie iPhones gekocht. Hij kijkt tijdens de bestelling voortdurend op zijn telefoon en belt tussendoor met iemand anders en loopt ook nog langere tijd weg uit de winkel. Daarna komt-ie terug. Hij betaalt met een capuchon op in de winkel.

"Winkeliers, bij verdacht gedrag: bel de politie"

Politie Midden-Nederland

De politie vraagt winkeliers écht op dit soort signalen te letten: het afschermen van bankpassen, het ophebben van capuchons, het afdekken van het gezicht. Bij verdacht gedrag: bel de politie via 112, aldus de politie. 

Signalement

De man is tussen de 40 en 50 jaar oud, is donker getint en is aan de forse kant. Hij heeft kort zwart haar en dikke lippen. Verder heeft hij een hangende onderlip. Daardoor zie je de roze binnenkant ervan en heeft hij een erg lange zwarte jas aan tot over zijn billen.

Hij wordt medeverantwoordelijk gehouden voor het afschrijven van ruim zevenduizend euro, een behoorlijk bedrag voor het oudere slachtoffer.

Herken je de verdachte?

Bel met de politie 0800-6070.  

Anoniem kan dat via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

De uitzending van Bureau NH is woensdag om 17.10 op tv te zien.