Ga naar Content
Vier personen staan voor een grafische achtergrond met een mix van elementen van de hulpdiensten, waaronder een brandexplosie, voertuigen van de politie, ambulances en sleepdiensten, wat een thema suggereert dat verband houdt met eerstehulpverleners of hu
Noord-Holland

De Grote A7-race is voorbij en dit is de verrassende winnaar

8 april 2024, 07.30 uur · Aangepast 8 april 2024, 13.30 uur
Door: Redactie · Foto: NH Media

Nu de A7 deels is afgesloten vanwege werkzaamheden, is het een raadsel hoe je zo snel mogelijk op het werk of thuis komt. NH neemt de proef op de som: vier verslaggevers proberen zo snel mogelijk vanuit Hoorn bij het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid te komen. Tom rijdt in een auto over de A7, Mischa met de auto via een sluiproute, Nina neemt het openbaar vervoer en Frederieke neemt de elektrische fiets. Volg de race hieronder. 

8 april 2024, 11.06 uur

De Grote A7-race is ten einde

Alle vier de verslaggevers zijn binnen en Tom die vanmorgen gewoon over de A7 reed heeft gewonnen. Vooraf werd juist gedacht dat Nina met het openbaar vervoer zou winnen. Vanmiddag volgt een compilatie van de Grote A7-race. We sluiten het liveblog af met de aankomst van Frederieke op de fiets.

 

Aankomst Frederieke - NH Nieuws

8 april 2024, 07.54 uur

Volg de verslaggevers via dit kaartje:

Livestream NH Plus - NH

8 april 2024, 10.55 uur

De spelletjes van Tom komen toch nog goed van pas

Nog een paar minuten en Frederieke komt aan op de bakfiets...

Wachten op Frederieke - NH Nieuws

8 april 2024, 10.47 uur

Even uitrusten

Frederieke kan even uitrusten op de pont. Vanmorgen vroeg zijn vier verslaggevers vertrokken vanuit Hoorn naar Amsterdam-Zuid. Het fileleed valt op de eerste dag van de werkzaamheden aan de A7 brug mee. Tom die met de auto over de A7 reed  kwam als eerste aan, gevolgd door Mischa die met de auto een alternatieve route pakte en Nina volgde met het openbaar vervoer.

Foto: NH Media

8 april 2024, 10.45 uur

De drukte op de weg valt mee

Als het elke dag zo rustig is op de A7 zijn ondernemers in Purmerend blij. Toch is er nog veel onzekerheid. "Ik maak me vooralsnog geen zorgen", zegt Henk Schulte voorzitter bestuur BIZ Purmerend. "Ik ben wel benieuwd hoe de eerste weken gaat verlopen."

Ondernemers Purmerend nemen maatregelen - NH Nieuws

8 april 2024, 10.28 uur

Het wachten is op Frederieke op de bakfiets

De verkeersdrukte door het werk aan de brug valt hartstikke mee vanmorgen, dat meldt Rijkswaterstaat en ook in de trein is het rustig. Wel is het op de N247 van Volendam richting Amsterdam iets drukker dan normaal. Die weg ligt ongeveer parallel aan de A7. Rijkswaterstaat zegt dat er goed is geluisterd naar de adviezen om zoveel mogelijk thuis te werken. Of dat morgen ook zo is, moeten we afwachten.

Foto: NH Media

8 april 2024, 10.22 uur

Frederieke fietst Amsterdam binnen

Ze moet nog een klein stukje...

Frederieke fietst Amsterdam binnen - NH Nieuws

8 april 2024, 10.08 uur

Speelt Nina vals?

Drie van de vier verslaggevers zijn binnen. Tom die over de A7 ging als eerste, een paar minuten later volgde Mischa die met de auto over de sluiproute reed. En Nina pakte het openbaar vervoer, maar komt aan op een scooter. Speelt ze vals?

Drie van de vier verslaggevers zijn binnen - NH Nieuws