Ga naar Content

Leg de korte broek maar vast klaar: aankomend weekend kans op 25 graden

Begin van de week zal het weer wisselvallig zijn, maar dat maakt in het weekend plaats voor veel zon. Aankomende dagen zal het nog hetzelfde blijven: af en toe een bui, afwisselend met een zon. Zaterdag komt daar verandering in, dan lijkt het wel zomer. De temperatuur kan oplopen tot wel 25 graden.

Foto: NH Media

Vanmiddag vallen er enkele buien. Later in de middag klaart het op en breekt de zon door, waardoor het maximaal zo'n 12 graden wordt. De wind waait uit het zuidwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig met windkracht 6. Dat laat NH-weerman Jan Visser weten. 

Morgen begint de dag regenachtig, maar in de loop van de middag wordt het geleidelijk aan droger, al blijft er kans op een bui. Af en toe zal de zon zich laten zien. De temperatuur stijgt naar zo'n 12 tot 13 graden. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig landinwaarts en vrij krachtig aan zee en op het IJsselmeer. Tegen de avond neemt de wind aan de kust toe en kan oplopen tot windkracht 7. Ook donderdag is er nog behoorlijk veel kans op regen. Temperatuur tussen de 13 en 14 graden. 

Warm weekend

Ook op vrijdag blijft het niet helemaal droog, maar er is meer ruimte voor de zon. De temperatuur kan oplopen tot 17 tot 18 graden. 

Zaterdag wordt het tijd om die korte broek uit de kast te halen, want vanuit het zuidwesten van Europa komt warme lucht onze kant op. We kunnen temperaturen verwachten tussen de 20 en 25 graden, dat mogelijk kan zorgen voor een warmterecord.

Na zaterdag zal de warmte langzaam afnemen, maar het blijft nog steeds aardig zacht. Kortom, hoewel het weer wat wisselvallig blijft, staat ons aan het eind van de week een zomers weekend te wachten.