Ga naar Content

De Peiling: mijn schoonmoeder is top

Ze heeft een slecht imago, de schoonmoeder. Maar Melanie Bierdrager uit Bovenkarspel en haar schoonmoeder Brenda Vonk pakten samen de zilveren medaille bij het NK tafeltennis. In de peiling zijn wij benieuwd wat jij allemaal doet met je schoonmoeder.  Onze stelling is: mijn schoonmoeder is top.

Foto: Adobe Stock

De 26-jarige Melanie vormt al drie jaar een tafeltennisteam met haar 53-jarige schoonmoeder Brenda.  De vriend van Melanie en de zoon van Brenda, Jeffrey, is hun coach. Tijdens wedstrijden zien ze elkaar vooral als teamgenoten. Ook buiten de sport hebben ze een goede band.

Een opmerkelijk verhaal, want schoonmoeders hebben toch de reputatie zich te veel met de relatie van hun kinderen te bemoeien. Zo wil schoonmama vaak alleen maar het beste voor haar zoon, en soms heeft zoonlief zijn moeder wel heel erg hoog zitten. Bij dochters is het vaak niet anders. Hoe zit dat bij jullie in de familie? Weet jij niet hoe snel je weg moet komen op verjaardagen met de schoonfamilie of gaan jullie juist elk jaar gezellig samen op vakantie? Praat mee in de peiling.