Ga naar Content

Arrestatieteam en brandweer halen verwarde vrouw uit appartement Kudelstaart

Een arrestatieteam heeft vanmiddag een verwarde inwoonster van Kudelstaart uit haar woning gehaald. Ook de brandweer was bij de inzet betrokken. Uit voorzorg werd een opblaasbaar kussen op de stoep voor de woning van de vrouw neergelegd. 

Arrestatieteam in actie voor verwarde vrouw in woning Kudelstaart - Foto: VLN

Dat vertelt een anonieme buurtbewoner tegen NH, en wordt bevestigd door de politie. "Tien politieauto's, drie brandweerauto's", somt de bewoner op wat hij in zijn straat ziet. De man vertelt dat buren is gevraagd de politie-inzet in hun woning af te wachten. "Ik sta even op straat te kijken", vertelt de man. 

Lees verder onder de kaart.

Volgens de man dreigde de situatie met de vrouw al eerder te escaleren. "We hebben al een paar keer melding gemaakt bij de woningbouwvereniging", vertelt hij. Een andere buurtbewoner vertelt dat de politie de afgelopen dagen vaker bij de vrouw op de stoep heeft gestaan. 

Waarom de hulpdiensten vanmiddag in actie kwamen, wil de woordvoerder niet zeggen, maar meerdere buren laten aan NH weten dat de vrouw iemand zou hebben bedreigd. 

Lees verder onder de foto.

Arrestatieteam in actie voor verwarde vrouw Kudelstaart - Foto: VLN

Toch was dat niet de reden waarom omwonenden werd verzocht binnen te blijven. "We willen de vrouw graag veilig uit haar woning halen", licht een woordvoerder van de politie toe. Inmiddels is dat gelukt, en is ze op een brancard een ambulance ingegaan. Op foto's van de inzet van het arrestatieteam is te zien hoe een politieman van het appartementencomplex abseilt (zie hierboven).

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]