Ga naar Content

Gooise Hangijzers bespreekt Hilversumse woningnood: "We zitten shocking klem"

Niet bouwen in het groen, want daar zijn we zuinig op. Geen hoogbouw, want dat tast het dorpse karakter aan, geen oude panden slopen, want dat gaat ten koste van de authenticiteit. Het blijkt onwijs moeilijk om nieuwe huizen te bouwen in Hilversum, terwijl het aantal woningzoekenden alsmaar stijgt. 

Gooise hangijzers - Foto: NH Gooi

Woningnood staat centraal in de tweede aflevering van Gooise Hangijzers, de nieuwe talkshow van NH Nieuws en NH Gooi. Woningzoekenden kaarten hun problemen aan.

Wethouder Karin Walters van Hilversum, projectontwikkelaar Raoul van de Wetering, Cunera Bossers-Smit van woningcorporatie Gooi en Omstreken (G&O) en Meije Gildemacher van de Hilversumse bewonersvereniging HOP 2040 praten daar vervolgens verder over. 

Woningnood in Hilversum is al jaren een heet hangijzer. NH-verslaggever Ingmar Meijer: "Woningzoekenden te over maar geen plek om te wonen. Een dak boven je hoofd is een basisbehoefte. Sterker nog, een dak boven je hoofd is een grondrecht maar in Hilversum lopen we letterlijk tegen groene grenzen aan. Tegelijkertijd willen we de leefbaarheid van het dorp optimaal houden én iedereen van een woning voorzien. We zitten shocking klem. Is deze puzzel nog op te lossen?"

Gooise Hangijzers

De aflevering van Gooise Hangijzers is te zien op vrijdag 29 maart vanaf 19.00 uur, via www.nhgooi.nl en www.nhnieuws.nl/gooi. De talkshow is een samenwerking tussen NH Gooi en NH Nieuws

Wonen is hèt thema in Hilversum, zo blijkt uit de vele reacties die de redactie online kreeg. De prijzen van koopwoningen, het gebrek aan sociale huurwoningen of sowieso gebrek aan woonruimte. Aan tafel bij Ingmar de mensen 'die erover gaan', waar zien zij oplossingen. In de filmpjes de mensen die het treft, hoe zien zij hun toekomst?

Publiek welkom

Publiek is van harte welkom om de opname van Gooise Hangijzers bij te wonen. Donderdagavond 28 maart gaan de deuren van Studio Mediaplein in winkelpassage Gooische Brink open vanaf 18.45 uur. De opnames starten om 19.00 uur en zullen een half uur duren.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]