Ga naar Content

De Peiling: moet het fokken van honden met korte pootjes verboden worden?

Het Duitse landbouwministerie wil het fokken van dieren die een leven lang fysiek lijden verbieden. Daaronder zouden ook honden vallen met korte pootjes en een lange rug, zoals de teckel. Tegenstanders zijn een petitie gestart. Wat vind jij?

Foto: Adobe Stock

Honden met een korte snuit die altijd kortademig zijn mogen in Nederland al niet meer gefokt worden. In Duitsland komen daar mogelijk ook honden met korte pootjes en een lange rug bij.  De teckels en beagles hebben door hun bouw meer kans hebben op een hernia of andere rugklachten.  De nationale kennelclub slaat alarm met een petitie, die al twaalfduizend keer ondertekend is.

Wat vind jij? Moet het fokverbod ook gaan gelden voor honden met korte pootjes? Of vind je het klinkklare onzin en heb je een teckels die nooit ergens last van heeft?  Laat het ons weten en praat mee in de Peiling.

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16.30 uur en 17.00 uur tijdens Vandaag de Dag.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wil praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].