Ga naar Content

Heemskerkse DJ Repiet verovert Amerikaanse hitlijst: 45 miljoen streams met single 'Echo'

Op 9-jarige leeftijd begon hij met een DJ-cursus in Heemskerk. Nu wordt hij gedraaid door grote namen als Martin Garrix, Tiësto en Hardwell. De 20-jarige Pieter Beeldman uit Heemskerk, is goed op weg om binnenkort ook zo'n grote naam te zijn. Met zijn single 'Echo', die hij samen met zijn vriendin Julia Kleijn (19) maakte, heeft hij al meer dan 45 miljoen streams op Spotify. Samen veroveren ze nu ook de Amerikaanse hitlijst.

Foto: NH Media

Aan de muur van Julia's studio in Beverwijk, waar de twee regelmatig werken - hij als dj en zij als zangeres - schittert een platina Spotify-plaat. "Die hebben we vorige maand van de platenmaatschappij gekregen," zegt Julia, "omdat we toen de 25 miljoen streams hadden behaald met 'Echo'."

Hoewel de enorme populariteit van Echo totaal onverwacht komt, was het voor Pieter al vanaf zijn negende duidelijk dat hij dj wilde worden. Tijdens een dj-cursus in Heemskerk leerde hij het vak kennen. 

"Als ik vroeger uit school kwam, rende ik meteen naar huis om weer muziek te maken"

Pieter Beeldman, dj

Al ruim elf jaar staat het leven van Pieter in het teken van muziek. "Als ik vroeger uit school kwam, rende ik meteen naar huis om weer muziek te maken. Elke dag ontdekte ik iets nieuws en zo leerde ik enorm veel. In de brugklas wist ik al dat zodra het kon ik naar de Herman Brood Academie wilde."

Eerste succes

In die tijd behaalde hij ook zijn eerste succes, wat hij toen als zodanig beschouwde. "De drempel om te zeggen wanneer iets goed gaat, wordt steeds hoger. Als je nu iets bereikt, wil je meteen het volgende."

"Daarvoor had ik dat al wel 300 keer geprobeerd met andere singles"

Pieter Beeldman, dj

Maar de eerste keer dat de adrenaline door zijn lichaam gierde, was toen hij tijdens de les vernam dat hij een nummer mocht uitbrengen bij het platenlabel van Hardwell. "Ik stuurde het op met de vraag of ze het wilden uitbrengen. Daarvoor had ik dat al wel 300 keer geprobeerd met andere singles, maar toen kreeg ik opeens bericht dat ze het wel wilden."

Met trots denkt hij nog steeds terug aan dat moment maar inmiddels zijn er nieuwe hoogtepunten bereikt. "Een jaar geleden ben ik actief begonnen met dingen op sociale media te plaatsen, en toen is het echt snel viraal gegaan."

Amerikaanse hitlijst

Met Echo hebben Pieter en Julia een internationale hit. Middels social media gaven ze een voorproefje. "Het was niet te bevatten hoe snel dat ging. Elke dag kregen we zeker 100 berichten binnen met de vraag wanneer we het gingen uitbrengen. Tot op de dag van vandaag blijft het aantal streams maar stijgen", zegt Julia.

De twee hadden nooit gedacht dat de single zo door het dak zou gaan, legt Pieter uit. "Het was gemaakt op een goedkope speaker en een goedkope microfoon. We pasten met z'n tweeën op een huis. Ik was wat aan het knutselen op mijn laptop en Julia was koekjes aan het bakken. Toen ik het liet horen zei Juul: 'Het klinkt als een echo'. En dat zong ze in."

De apparatuur maakte niets uit, het nummer scoorde op de Amerikaanse radio en belandde op nummer 10 in de Billboard Dance-hitlijst, waar de meest gestreamde hits terechtkomen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: NH Media

De omgeving van de muzikale talenten is apetrots en houdt de statistieken nauwlettend in de gaten. "Als ik beneden kom, zegt mijn vader vaak: 'Juul, heb je het gezien? Er zijn weer zoveel streams bij.'" En ook Pieters ouders houden de cijfers bij. "Eerst stuurde ik mijn moeder vaak een screenshot van de statistieken, maar nu krijg ik er elke dag een van haar."

Na het succes van "Echo" zijn de twee volop bezig met het maken van nieuwe muziek. "Laatst zijn we naar Los Angeles gegaan om daar met Amerikaanse producers te werken. In drie dagen hebben we wel tien nummers geschreven," zegt Pieter. Julia vult aan: "De omgeving was ook zo inspirerend en we zijn gewoon zo goed op elkaar ingespeeld, dat werkt als een trein."

"Inmiddels staan we op de 45 miljoen streams"

Julia Kleijn, zangeres

Eigen carrières

Hoewel de twee vaak samen in de studio zitten, richten ze zich ook op hun eigen carrières, vertelt Julia. "Ik ben momenteel bezig met het maken van mijn eigen popliedjes."

Pieter is bijna klaar met zijn opleiding en is van plan om vol gas te geven. "Ik wil gewoon zoveel mogelijk muziek maken en uitbrengen. En op de lange termijn wil ik graag op de mainstage van de grootste festivals draaien en mijn genre, future house, meer op de kaart zetten."

Plannen genoeg dus en één ding is zeker. Binnenkort hangt er een nieuwe Spotify-plaat in de studio. Inmiddels staan ze op 45 miljoen streams. "Misschien krijgen we bij de 100 een nieuwe? Ik hoop met een halfjaar", zegt Pieter.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]