Ga naar Content

De Peiling: loop jij mee met de klimaatmars in mei?

Milieuorganisaties kondigen een nieuwe klimaatmars aan: dit keer op Amsterdamse Zuidas. Geen bezetting van de snelweg maar een mars door de stad. Dat gebeurde ook in november, toen kwamen er 85 duizend mensen op af. Loop jij mee?

Foto: Adobe Stock

"De meest recente klimaatrapporten liegen er niet om: het klimaat verandert veel sneller dan verwacht", schrijven de organisaties. "Grote vervuilers zijn hoofdverantwoordelijk voor deze ontwikkeling. Ze verdienen geld ten koste van de gezondheid en veiligheid van samenlevingen wereldwijd. Het is tijd voor een overheid die het belang van mensen boven het belang van winst plaatst."

Deze keer moet de mars dus in het financiële hart van Amsterdam plaatsvinden. Loop jij mee? Of laat je dit aan je voorbijgaan? Praat mee en geef je mening op onze Facebookpagina en vanmiddag vanaf 16:30 uur op NH Radio.

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16.30 uur en 17.00 uur tijdens Vandaag de Dag.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wil praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].

Lees ook