Ga naar Content

Brand geblust in Zandvoortse judoschool, meerdere woningen tijdelijk ontruimd

De brand in een oude judoschool aan de A.J. van der Moolenstraat in Zandvoort is geblust. Door rookontwikkeling moesten meerdere woningen tijdelijk worden ontruimd. Deze bewoners kunnen naar verwachting aan het eind van de dag weer terug naar huis. 

Foto: Inter Visual Studio / Koen de Boer

De brand brak rond 12.50 uur uit in het pand. Al snel werden er meerdere blusvoertuigen ingezet. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is het een moeilijk brand geweest om te blussen. "De brandweer is wel even naar binnen geweest, maar het was te warm. Om die reden moesten ze de brand van buitenaf blussen." 

Door het vuur kwam veel rook vrij en moesten zes woningen worden ontruimd. "Deze bewoners zijn bij kennissen opgevangen. Wij verwachten dat ze later vandaag weer terug kunnen naar hun woning."

Mogelijk brandstichting

De veiligheidsregio vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Zodra de brand uit is zal de politie onderzoeken of dat zo is. Ook wordt dan onderzocht hoe groot de schade is.

Oude judoschool

In het gebouw zat tot een aantal jaar geleden een dependance van de Haarlemse judoschool Kenamju. Zij zijn verhuisd. Voor zover bekend staat de gymzaal nu leeg.

Op foto's is te zien dat er bouwmateriaal en steigers in de buurt van het pand staan. "Het lijkt erop dat het gebouw verbouwd werd", laat de woordvoerder weten. "Maar op het moment van de brand was niemand aanwezig."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]