Ga naar Content

Bestelbus belandt in water na uitwijkmanoeuvre voor kat, chauffeur via dak het droge op

Angstige momenten voor de bestuurder van een bestelbus vannacht in de Prinsenstraat in Enkhuizen. Toen hij uitweek voor een kat, reed hij met zijn auto het water in. Hij probeerde zichzelf direct in veiligheid te brengen, en wist uiteindelijk met dank aan de brandweer via het dak van zijn bus op het droge te komen.

Foto: Inter Visual Studio

Het gaat om 52-jarige man uit Enkhuizen, die bij het ongeluk lichtgewond raakte. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio gebeurde het ongeluk toen de man 'uitweek voor vermoedelijk een kat'. 

Deuropening

Het slachtoffer probeerde op eigen kracht uit de bus te komen. Toen alle hulpdiensten arriveerden, stond hij in de deuropening van de zinkende bus. Duikers van de brandweer hielpen de man eerst het dak van de bus en vervolgens de kade op. 

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de man met lichte onderkoelingsverschijnselen voor controle naar het ziekenhuis is gebracht. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.