Ga naar Content

Maart roert z'n staart: zonnestralen en hagelbuien wisselen elkaar af

Vandaag kunnen we genieten van 'mooie en wijze' wolkenluchten boven Noord-Holland. Volgens NH-weerman Jan Visser is het weer dit weekend wisselend. En met Pasen? Dan gloort er hoop op lente temperaturen. 

Foto: Sjef Kenniphaas

Momenteel zijn er al enkele buien actief, voornamelijk in het noorden van de provincie. Deze regen zal gedurende de dag toenemen en zich over heel Noord-Holland verspreiden. In de middag kunnen we zelfs hagel en onweer verwachten. Vanmorgen viel er al hagel in Sint Pancras. 

Tussendoor kunnen we af en toe wat zon verwachten, maar de temperaturen blijven bescheiden, met maximaal 8 tot 9 graden. De wind waait uit het westen en is matig boven land, maar vrij krachtig langs het IJsselmeer, met windkracht 5 tot 6 en kans op windstoten.

Pasen

Vannacht zal het grotendeels bewolkt zijn met af en toe regen. Op zondag kunnen we af en toe de zon zien, maar moeten we nog steeds rekening houden met hagel- en regenbuien. De temperaturen blijven morgen tussen de 8 en 9 graden, met een stevige wind.

Maandag en dinsdag brengen droger weer en een langzame stijging van de temperatuur. Het is volgens Visser lastig het weer voor Pasen alvast te voorspellen. "De temperatuur loopt langzaam iets op: mogelijk vanaf Goede Vrijdag 15 graden plus."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.