Ga naar Content

Scooterrijder (17) overleden bij crash tegen boom in Hoofddorp, passagier (19) gewond

Bij een ongeluk in Hoofddorp zijn vannacht een dode en een gewonde gevallen. De slachtoffers zaten op een scooter, die op de Hoofdweg tegen een boom crashte. 

Dode (17) en gewonde (19) bij scooterongeluk Hoofddorp - NH Nieuws

Een politiewoordvoerder vertelt dat het ongeluk rond 1.30 uur gebeurde. De 17-jarige scooterrijder werd bewusteloos in het water aangetroffen, is eruit gehaald en gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. 

Of de passagier ook in het water heeft gelegen, is niet bekend. De 19-jarige werd door de hulpdiensten op straat aangetroffen. "Hij is even buiten bewustzijn geweest", aldus de politiewoordvoerder. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren, maar inmiddels is duidelijk dat er geen andere weggebruikers bij betrokken waren. 

Dode en gewonde bij scooterongeluk in Hoofddorp - Foto: Inter Visual Studio

Rectificatie

De politie laat weten dat de leeftijden van de slachtoffers in de communicatie naar NH per ongeluk zijn verward. In een eerdere versie van dit bericht stond dat de overleden scooterrijder 19 jaar oud was. Dat klopt niet: hij was 17 jaar oud. De gewonde passagier is geen 17, maar 19 jaar oud. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]