Ga naar Content

Gewonde door grote uitslaande brand in Uithoorn, woning onbewoonbaar

Bij een grote woningbrand in de Plesmanlaan in Uithoorn is vannacht rond 1.30 uur een man gewond geraakt. De vlammen sloegen meters hoog uit de woning. De brand was rond 3.00 uur onder controle, tot vanmorgen vroeg was de brandweer bezig met nablussen. 

Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

De bewoner van de getroffen woning liep brandwonden en rookvergiftiging op en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het vuur ontstond omstreeks 1.30 uur en breidde zich zo snel uit dat de brandweer opschaalde naar een 'GRIP 1'. De brandweer was met meerdere voertuigen en een hoogwerker ter plaatse om de vlammenzee te blussen. Het huis is onbewoonbaar door de ontstane schade.

Ook zouden buurtbewoners een explosie hebben gehoord. Dit kon de veiligheidsregio echter niet bevestigen. Een deel van de woonwijk werd door de politie uit voorzorg afgesloten.

Buren opgevangen in hotel

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio stonden de buren al buiten toen de brand uitbrak, dus hoefden omliggende woningen niet ontruimd te worden. De brandweer kon voorkomen dat het vuur zou overslaan. "Vanwege schade aan het dak wordt voor de buren opvang geregeld", aldus een woordvoerder. De vier buren zijn met hun huisdier opgevangen in een hotel in de buurt. Bewoners van de andere woningen uit het huizenblok konden wel terug naar huis. 

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten dat er onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak. "Het ziet er niet naar uit dat de zonnepanelen op het dak aanleiding zijn geweest van de brand."

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]