Ga naar Content

Na werkzaamheden toch weer storing Leimuiderbrug, brugdek blijft zorgenkindje

Een nieuwe week, een nieuwe storing: vanochtend was het weer raak bij de geplaagde Leimuiderbrug. Voor de zoveelste maal waren er problemen met het bewegende brugdek over de Ringvaart. Al meerdere keren heeft de provincie geprobeerd de storingen van dit hoofdpijndossier te verhelpen.

Ondanks herhaalde reparaties blijft het brugdek haperen, met files tot gevolg - Foto: NH Media (archieffoto)

Iets na 11.30 uur werd duidelijk dat er problemen waren met de brug. Een woordvoerder van de provincie vertelt dat het brugdek vlak boven de weg bleef steken, waardoor de slagbomen niet meer omhoog gingen. Na ongeveer een kwartier lag het brugdek weer op zijn plek en kon de inmiddels ontstane file doorrijden.

UPDATE:

Inmiddels heeft de woordvoerder laten weten dat het deze keer niet om een storing ging: "Er waren mensen aan het werk in de kelder, daarbij is een veiligheidssensor afgegaan die moet voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Die sensor werkt dus uitstekend, alleen had dat vanochtend vervelende consequenties voor de weggebruikers."

Volgens de online vaarweginformatie van Rijkswaterstaat werd het brugdek niet bediend vanwege herstelwerkzaamheden. De woordvoerder was hier nog niet van op de hoogte en kon geen uitsluitsel geven aan NH.

Dit is niet de eerste keer dat het scheepvaartverkeer ernstige gehinderd wordt door de defecte brug. "Het is vaak steeds een ander probleem geweest, maar zeker recent was het haperende brugdek de vaakst voorkomende reden voor storing", vertelt de woordvoerder. "We balen er ontzettend van, want dit is voor weggebruikers gewoon heel vervelend."

"De werkzaamheden hadden dit juist moeten voorkomen"

Woordvoerder provincie over het haperende brugdek

De afgelopen maanden werd de brug meerdere keren geïnspecteerd, onderhouden en bewaakt door een monteur. In de nachten van 12 en 13 maart was de brug dicht voor werkzaamheden. "Die hadden dit juist moeten voorkomen. Gelukkig was er vanochtend een monteur in de buurt die snel kon ingrijpen. Zodra we weten waar het deze keer precies is misgegaan, gaan we daarmee aan de slag."

Zorgenkindje

De weg over de brug, de N207, is een belangrijke verkeersader tussen Alphen aan den Rijn en de snelweg A4. De brug is regelmatig het slachtoffer van storingen en is inmiddels een onbetwist zorgenkindje van de provincie. De problemen zijn zo groot dat er zelfs een speciale sms-service is opgezet om forenzen te laten weten wanneer de brug hapert. Omwonenden hebben ook een Facebook-groep opgezet. 

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]