Ga naar Content
Buitenaanzicht van een gebouw met bewegwijzering met de tekst 'sova alkmaar', met blauwe accenten en een gedeeltelijke weergave van een geel driehoekig logo.
Alkmaar

Verdacht pakketje in Alkmaar werd achtergelaten door NS-medewerker (58)

21 maart 2024, 15.00 uur · Aangepast 22 maart 2024, 10.26 uur
Door: Anne Klijnstra · Foto: NH Media

De man die gistermiddag voor een hoop opschudding zorgde in Alkmaar door een pakketje bij een clubgebouw van de NS achter te laten, blijkt zelf bij de NS te werken. Dat bevestigen bronnen binnen de NS aan NH. Volgens de politie gaat het om een 58-jarige inwoner van Bergen. Hij is gisteren aangehouden. Wat er in het verdachte pakket zat, wordt nog onderzocht. 

Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Het clubhuis van de SOVA, de personeelsvereniging van de NS, staat op een beetje verlaten terrein naast het spoor tussen Alkmaar en Heiloo. Het hek staat open, maar er lijkt niemand aanwezig in het pand. Ook de telefoon wordt niet beantwoord.

Met alleen het geluid van langsrijdende treinen staat de ogenschijnlijke rust in schril contrast met de gebeurtenissen, gistermiddag: afgezette straten, meerdere auto's van de brandweer, ambulance en politie en een EOD-man in een 'bompak' met een op afstandbestuurbare robot.

Het leek gisteren even op een spannende film aan de Van der Kaaijstraat. Rond 12.30 uur bleek er een verdacht pakket te zijn achtergelaten bij het pand van de SOVA (Spoorweg Ontspannings Vereniging Alkmaar). De leden van de personeelsvereniging biljarten er en er worden feestjes gevierd.

Onbegrepen gedrag

Omdat het gebouw naast het spoor ligt ten zuiden van station Alkmaar, werd uit voorzorg ook het treinverkeer stilgelegd; tot even voor 17.00 uur. Eerder was het pakket al veiliggesteld door de EOD, waarna ook omwonenden weer vrij kon gaan en staan in de omgeving.

De 58-jarige verdachte kon gisteren al snel worden aangehouden. Volgens NS-medewerkers gaat het om een collega van hen. "Hij vertoonde onbegrepen gedrag, en krijgt nu de zorg die hij nodig heeft", aldus de politie. Meer kunnen ze een dag na het incident niet kwijt. Dat geldt ook voor de inhoud van het pakketje.

Foto: NH Media

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]