Ga naar Content

Nog even zacht lenteweer, aankomend weekend weer koud en nat

Geniet nog even van het zachte weer: aankomend weekend belooft het weer koud en nat te worden. Het paasweekend erna wordt, met een beetje geluk, weer beter.

Foto: AT5

Vandaag is het overwegend bewolkt in de provincie. In de Noordkop en op Texel kan er wat regen vallen, maar veel stelt dat volgens NH-weerman Jan Visser niet voor. De temperatuur ligt zo rond de dertien graden, en in het zuiden kan het zestien graden worden. Er staat weinig wind.

Komende nacht kan er wat regen vallen. Morgen wordt het bewolkt, maar het blijft overwegend droog. De temperatuur zal lager liggen: zo rond de tien graden.

Koud en nat

Het weekend wordt zoals we dat in februari vaak zagen: veel regen en meer wind. De buien kunnen gepaard gaan met hagel, en het wordt maximaal maar een graad of negen.

Na het weekend zal de temperatuur, met nog wel een flinke slag om de arm, langzaam weer oplopen. Begin van de week ligt de temperatuur zo rond de twaalf graden, maar met Pasen verwacht Visser een graad of vijftien.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.