Ga naar Content

Gratis verf en penselen voor creatieve 'talenten zonder centen'

De woonkamer van Linda Rose Smit in Juliandorp staat vol schilderdoeken, verf en penselen. Grotendeels geërfd van schildervriendinnen. Zo ontstond bij haar het idee om een fonds op te richten voor creatieve talenten zonder centen, zoals ze het zelf zegt. Ze zette een oproep op nhhelpt.nl om nog veel meer spullen in te zamelen, dus zochten wij haar thuis op.

De woonkamer van Linda Rose Smit staat vol schildersmaterialen - NH Nieuws

Als aandenken aan haar vriendin heeft Linda Rose één aquarelpenseel bewaard, maar zij wil van haar huis geen In Memoriam maken. Het fonds draagt wel de naam van hun aquarelclub 'de waterjuffers' als eerbetoon aan de overleden vriendinnen. "Zij zouden ook willen dat hun spullen worden doorgegeven", vertelt Linda Rose.

Daarom gaat zij met een auto vol aquarelpapier, schildersezels en penselen naar het huis van de kunsten in Den Helder. Via hen hoopt zij dat de kunstmaterialen bij de juiste mensen terecht komt, want verf en doeken zijn duur. 

De eerste lading spullen gaat naar het huis van de kunsten in Den Helder - Foto: NH Media

Directeur Sander Boschma van het huis van de kunsten is blij met het waterjufferfonds. Volgens hem hebben alleen al de lagere scholen in Den Helder en omgeving veel behoefte aan kunstmaterialen.

"De drempel wordt zo een stuk lager", zegt hij. "Als je mee wilt doen, maar je hebt stress om aan spullen te komen, dan ga je alsnog niet meedoen." "Elke kwast kost geld", vult Linda Rose hem aan, "Als mensen het gas niet kunnen betalen, dan al helemaal geen verfkwast." 

Sander Boschma van het huis van de kunsten is blij met de gratis kunstmaterialen - Foto: NH Media

Heb jij ongebruikte kunstmaterialen thuis liggen of heb jij juist spullen nodig, ga dan naar de oproep van Linda Rose op nhhelpt.nl.

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.