Ga naar Content

24 uur durende documentairemarathon te zien bij NH: 65 documentaires in een dag

Zaterdag kan je vanaf 17.00 uur bij NH meekijken naar de nacht van de documentaire. Tot en met zondag 17.00 uur zenden we achter elkaar maar liefst 65 documentaires uit. 

Archiefbeeld - Foto: NH Media

De marathon is een afsluiting van het project Studentenwerk, waarin studenten van de Hogeschool van Amsterdam in samenwerking met NH documentaires maakten. Die samenwerking heeft maar liefst 10 jaar geduurd, maar komt tot een einde omdat de minor Video en Televisie niet meer bestaat. 

Onder de noemer van het project Studentenwerk hebben studenten de afgelopen 10 jaar 65 documentaires gemaakt. De laatste 5 documentaires die uit het project komen worden aanstaande zaterdag voor het eerst uitgezonden, met daarna nog eens een herhaling van de andere 60 documentaires uit het project. 

Ingrijpende verhalen

Onder de documentaires vallen onder andere twee nieuwe verhalen. Zo volgen studenten het leven van de 81-jarige Jeane Stegeman: hoe ziet haar week eruit en hoe bestrijdt ze het alleen-zijn?

Een andere groep studenten volgde Julia Steur. Zij is pas 15, maar verloor haar moeder aan femicide. Ze moest in korte tijd volwassen worden, en blikt met de documentairemakers terug op hoe ze nu in het leven staat. 

Van 17.00 uur tot 17.00 uur documentaires

Op de tv-zender van NH kan je zaterdag 23 maart 17.00 uur tot zondag 24 maart 17.00 uur meekijken met de documentairemarathon. Na de uitzendingen kan je via deze link alle documentaires nog eens terugzien.