Ga naar Content

Te koop: vrijstaande boerderij voor één ton, inclusief addertje onder het gras

Een vrijstaande historische stolpboerderij, ooit gebouwd in 1850 en gelegen in een groen stukje Spaarndam, staat te koop voor het luttele bedrag van één ton. De eventuele koop komt echter wel met een paar voorwaarden: zo is de nieuwe eigenaar verplicht het pand te restaureren én moet er, naast het wonen, ook ruimte worden gemaakt voor kleinschalige horeca, zoals een bed & breakfast met buitenterras. Niettemin staan de geïnteresseerden al in de rij. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Rondom de boerderij ligt een behoorlijke lap grond, het is gelegen langs een populaire fietsroute en bovendien grenzend aan het riviertje De Liede. Alle ingrediënten lijken aanwezig om er een droomstek van te maken. Maar wie toehapt, moet over diepe zakken beschikken. "Zo'n beetje alles moet worden aangepakt", vertelt projectleider bij Recreatie Noord-Holland Marieke van Beugen. "We schatten in dat er ongeveer één miljoen euro aan verbouwingskosten in moeten."

"Zo'n beetje alles zal moeten worden aangepakt"

Marieke van Beugen, projectleider Recreatie Noord-Holland

Daarnaast zit er een pittige erfpacht op het perceel, zo'n dertigduizend euro per jaar. "Dat is marktconform", verzekert Van Beugen. Aan belangstelling voor het project niettemin geen gebrek: meer dan tien kandidaten hebben zich inmiddels aangemeld voor de open dag die volgende week woensdag zal plaatsvinden.

"Onder de geïnteresseerden bevinden zich ervaren ondernemers", zo vertelt van Beugen, "maar ook mensen met een droom die azen op dat ene mooie stekje dat voorbij komt."

Zorgvuldige screening

Wie uiteindelijk de gelukkige wordt, zal een zorgvuldige toetsing moeten gaan uitwijzen. Daarbij wordt gekeken naar het beste idee: hoe wil de nieuwe eigenaar het allemaal gaan vormgeven? Maar ook de koper zelf wordt tegen het licht gehouden en zal er bovendien kritisch worden gekeken naar de financiële middelen die de wannabe eigenaar met zich meebrengt.

Degene die als winnaar uit de race komt, zal vervolgens over een lange adem moeten beschikken: al met al, zo wordt geschat, zullen de werkzaamheden al snel twee jaar in beslag nemen.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]