Ga naar Content

Porsche gestript: slachtoffer zit met ruim tienduizend euro aan schade

Een Porsche is in de nacht van 24 op 25 februari door inbrekers gestript. Ze hebben de dure koplampen meegenomen. De auto stond onder een carport achter gesloten hek in Haarlem geparkeerd. Op camerabeeld is te zien hoe de twee mannen te werk gaan.

De eigenaar van de Porsche Cayenne is op vakantie. Terwijl hij ergens in het buitenland geniet van zijn welverdiende rust, weten twee verdachten zijn auto bij zijn huis in Haarlem te strippen.

Zijn Porsche staat dan geparkeerd onder de carport, achter een afgesloten hek aan de Zonnelaan. Twee mannen gaan heel precies te werk, die bewuste nacht van 24 op 25 februari rond 4 uur.

Dure koplampen

Want hun onderlinge rollen lijken voorafgaand aan de diefstal goed afgesproken: de één staat op de uitkijk, de ander klimt over het hek en doorzoekt de auto, opent eerst de achterklep en motorkap en verwijdert dan beide koplampen. Hij geeft die dan weer door aan zijn handlanger aan de andere kant van het hek, springt er vervolgens zelf terug overheen en rent weg.

De volgende dag merkt de buurman van de vakantievierder op dat de koplampen verdwenen zijn. Pas dan wordt de schade - bij daglicht – duidelijk. De waarde van de verdwenen koplampen wordt geschat op zo’n 1300 euro per stuk. Maar de gehele kostenpost wordt geraamd op ruim tienduizend euro.

Signalement

Van de twee mannen heeft de politie alleen een duidelijk beeld van de verdachte die de auto demonteert. Hij is ongeveer 18 jaar oud, heeft een normaal postuur, kort donkerblond verzorgd haar met een scherpe scheiding naar links. Hij heeft een heupjack, spijkerbroek en sportschoenen aan.

Signalement van verdachte - NH Nieuws

Herken je de verdachten?

Bel met de politie 0800-6070.  

Anoniem kan dat via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

De uitzending van Bureau NH is woensdag om 17.10 live op tv te zien.