Ga naar Content

Twee gewonden bij steekpartij in Alkmaar, verdachte verderop opgepakt

Twee mannen zijn vannacht rond 4.15 uur gewond geraakt bij een steekpartij in de Appelsteeg in het centrum van Alkmaar. De mannen zijn allebei naar het ziekenhuis gebracht. Verderop in de Langestraat is een verdachte aangehouden. 

Foto: Inter Visual Studio

"Rond 4.15 uur kreeg de politie melding dat er iemand op straat lag met bloed eromheen", zegt een woordvoerder van de politie. "Eenmaal ter plaatse bleken er twee mannen te zijn met steekwonden."

De woordvoerder laat weten dat de verwondingen niet levensbedreigend zijn. Een van hen is een 20-jarige man uit Koggenland, de ander 21-jarige man uit Hoorn. 

"We kregen een duidelijk signalement door, daardoor is op de Langestraat een verdachte aangehouden", zegt de woordvoerder. "Het gaat om een 33-jarige man uit Alkmaar. Hij zit op dit moment nog vast."

Tekst gaat door onder de foto.

Het is nog niet duidelijk waarom er is gestoken. "We hebben het vermoeden dat er een conflict aan vooraf ging." 

Op zaterdagnacht is het druk in het centrum van Alkmaar. "De Appelsteeg is een bekende looproute voor mensen die naar huis gaan", legt de woordvoerder uit.  "We hebben al een aantal getuigen gehoord en er hangen veel camera's. Toch zouden we graag nog mensen spreken die zelf iets hebben gezien of hebben gefilmd om een duidelijk beeld te krijgen van wat er is gebeurd."

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]