Ga naar Content

Buddy’s scootmobielclub zoekt nieuwe leden voor ritjes naar de duinen en het strand

Buddy Moojen uit Heemskerk zoekt nieuwe leden voor scootmobielclub 'De Rondrijders'. De club had eerder radioprogramma NH Helpt ingeschakeld voor het werven van vrijwilligers. Dat was gelukt. Nu is Mooien er weer en deze keer doet hij een oproep aan scootmobieleigenaren om zich aan te sluiten bij de club. 

Buddy (derde van links, in het oranje hesje) en de Rondrijders - Foto: Aangeleverde foto

De 60-jarige Buddy uit Heemskerk deed een aantal weken geleden een oproep voor zijn geliefde scootmobielclub. Ze waren namelijk op zoek naar meer vrijwilligers en schakelden daarvoor de hulp van radioprogramma NH Helpt in. En met succes: inmiddels hebben zich meer vrijwilligers aangemeld.

Vriendschap

Nu is Buddy terug met een nieuwe vraag. Namelijk: meer kandidaten voor de club. Buddy vertelt dat de club vooral bedoeld is voor de gezelligheid. "Er ontstaan vriendschappen. Maar het is ook gewoon leuk om verhalen met elkaar te delen."

Leeftijd maakt niet oud voor de club van Buddy, maar met zijn 60 jaar is hij wel de jongste van het stel. "De leeftijd is van 60 tot 93 jaar en alles daar tussenin." Veel leden zijn met pensioen of zitten thuis door een amputatie. 

De club heeft het eerste uitstapje van het seizoen er al op zitten, met als bestemming een orchideeënkwekerij. De kwekerij zat op 10 kilometer afstand van de thuisbasis van de club, het Spectrum in Heemskerk. 

Naar de duinen en het strand

De vraag van Buddy is simpel: wie wil er graag een keer meerijden met 'De rondrijders'? "Het is heel leuk. Mensen durven in hun eentje niet te rijden. In groepsverband komen ze een stuk verder en komen ze op plekken waar ze normaal niet komen. Lekker door de duinen heen, lekker naar het strand."

Wil jij ook graag eens een rondje meerijden met Buddy en de andere leden van 'De rondrijders'? Via deze pagina kan je met hem in contact komen.

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.