Ga naar Content

Hilversumse wethouder ontkent naar Rusland te willen emigreren: "Ik blijf me inzetten voor de stad"

De Hilversumse wethouder Karin Walters heeft een gesprek gehad met Marie-Thérese ter Haar, Ruslanddeskundige en oprichter van de Oost-Europa Academie in Arnhem. Zij organiseert lezingen 'Emigreren naar Rusland’. Dit wekte de suggestie op dat de wethouder naar Rusland zou willen verhuizen.

Wethouder Karin Walters/archief - Foto: NH Media

Dat blijkt uit een artikel vanmorgen in het Algemeen Dagblad. Bij de lezing was een Forum voor Democratie-medewerker die 'hulp biedt bij verhuizing' aanwezig. Tijdens de lezing zou Ter Haar volgens de krant hebben gezegd dat er 'as we speak al mensen aan de Belarussische grens staan om eens te gaan kijken'. 

Hiermee doelde ze op wethouder Walters. Walters zou, volgens de woorden van Ter Haar, 'helemaal klaar zijn met Nederland en mogelijk naar Rusland willen emigreren'. Later zou ze de wethouder aan Ter Haar hebben gezegd 'bang veroordeeld te worden'.

Agrarische kansen

Karin Walters, wethouder Financiën (Hart voor Hilversum) heeft inmiddels via haar woordvoerder gereageerd op het artikel: "Ik ben mee geweest naar Marie-Thérese met een persoonlijke relatie die zich wilde informeren over de agrarische kansen in Oost-Europa. Die persoon oriënteerde zich op het starten van een kleinschalige boerderij buiten Nederland en zocht ruimte en goedkope grond."

"Ik vind het een raar verhaal"

Raadslid Joop Lahaise (PvdA)

"Via mijn woordvoerder heb ik de vragen van het AD meteen beantwoord", vervolgt ze. "Ik ben nooit in Wit-Rusland geweest, ik ben niet op vakantie geweest in Wit-Rusland en ik ben niet van plan te emigreren naar Wit-Rusland. Tijdens de kerstvakantie ben ik in Polen op vakantie geweest dat inderdaad grenst aan Wit-Rusland. Ik blijf mij van harte inzetten voor Hilversum."

Februaristaking

Raadslid Joop Lahaise (PvdA) die vanmorgen te gast was bij NH Gooi radio zei het volgende over de situatie: "Vorig jaar was ze als loco-burgemeester aanwezig bij de herdenking van de Februaristaking. Die stond toen in het teken van de oorlog in Oekraïne. Ik kan me Walters niet voorstellen als Poetin of Forum voor Democratie-aanhangster. Ik vind het een raar verhaal."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.