Ga naar Content

Wijk aan Zeeërs eren Sien (14) met lichtjestocht: "Ze was heel bijzonder en innemend"

De dood van de 14-jarige Sien Krijnen uit Beverwijk heeft een diepe wond geslagen in Wijk aan Zee. Het meisje werd aangereden toen ze naar school fietste. Om Sien te herdenken wordt er zaterdagavond een lichtjeswandeling gehouden in het dorp. "Het moet vooral een mooi en waardig eerbetoon worden aan een bijzonder mens, want dat was Sien", zegt Meike Nieuwboer, een van de organisatoren.  

De tiener wordt op donderdagochtend 29 februari aangereden terwijl ze de weg oversteekt op de oversteekplaats Gladiolenlaan-Plesmanweg in Beverwijk. Sien is op weg naar school en het ongeluk gebeurt voor de ogen van haar beste vriendin, die met haar meefietst. Ze wordt zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht, maar overlijdt de maandag erop aan haar verwondingen. 

Sien werd bruut uit het leven gerukt bij een verkeersongeluk in Beverwijk - Foto: NH Media

Het overlijden van de tiener komt hard aan in Wijk aan Zee, waar Sien is opgegroeid en nog altijd lid was van de handbalvereniging. Het vrolijke en eigenzinnige meisje heeft er ondanks haar jonge leeftijd een onuitwisbare indruk achtergelaten, zo benadrukt Meike. "Ze was heel bijzonder en innemend", zegt ze. "Ze had de gave om helemaal zichzelf te zijn. Eigenzinnig, met een mooi gevoel voor humor. Ze wist af en toe echt rake opmerkingen te maken."

Meike is een goede vriendin van de moeder van Sien. "We kunnen nog nauwelijks bevatten wat er gebeurd is", zegt ze. "Maar vanuit de vriendengroep ontstond wel meteen het idee dat we iets wilden doen."

Tekst gaat verder onder de foto.

Op de plek van het ongeluk zijn bloemen gelegd - Foto: NH Media

De lichtjestocht belooft erg indrukwekkend te worden. "Ik hoor van zoveel mensen dat ze willen komen, dat is hartverwarmend. Ook de steun die we van alle kanten krijgen." Zo zet de gemeente handhavers in om de wandeling in goede banen te leiden. De tocht begint om 19.00 uur op het Julianaplein. De bedoeling is dat iedere deelnemer zelf een lichtje meeneemt. De Wijk aan Zeeërs worden opgeroepen om de vlag halfstok te hangen. 
 
De wandeling eindigt bij sporthal De Moriaan, waar een herdenkingsboom voor Sien is geplant. "We hopen dat mensen ook bloemen, een knuffel of iets anders meenemen, om die aan het einde van de tocht bij de boom achter te laten."