Ga naar Content

Natte winter dreigt start campingseizoen te verpesten: "Nog even niet boeken!"

Door de extreem natte winter kampen meerdere campings in Noord-Holland met onzekerheid over het moment dat ze de eerste gasten kunnen ontvangen. Het terrein is vaak nog te gevoelig voor plasvorming. Ook boerderijcamping 't Landleven heeft ermee te maken. Reden voor campinghouder Ronald Bos om vroegboekers nog even in de wacht te zetten. 

Ondanks belangstelling van vroeg-kampeerders houdt campinghouder Bos de boot nog even af - NH Nieuws

Vroege belangstelling van kampeerders of niet: één van de twee velden waar gasten hun tent  of caravan in drogere tijden op kwijt kunnen, is nog even niet beschikbaar voor boekingen. "Twee weken geleden stonden hier nog de plassen op het terrein", vertelt campinghouder Bos. "Door de boot nog even af te houden, voorkom je een hoop ellende. Bijvoorbeeld omdat er sporen worden gereden op het terrein of mensen die met natte sokken rondlopen. Dan is het geen leuke vakantie."

Niet boeken maar bellen

Vanwege de overvloedige neerslag nam de campinghouder eerder al de nodige maatregelen. "We hebben het terrein helemaal omgehaald, klei naar beneden, zand naar boven. En we hebben het veld opnieuw gedraineerd", aldus Bos. Ook de toegangsweg werd noodgedwongen verhard. Niettemin is het dus nog even afwachten wanneer er hier weer genoten kan worden van de rust en de ruimte. "Als het kan, kan het", aldus Bos. "Gewoon even bellen. Als het droog is, kan men hier terecht."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]