Ga naar Content

Live tussen de grutto's: start weidevogelseizoen in Ouderkerk aan de Amstel

In een speciale uitzending van Natuurlijk Noord-Holland staan we aanstaande zaterdag van 12.00 tot 12.30 uur live tussen de grutto's en de tureluurs. Met weidevogelbeschermers en vogelliefhebbers genieten we van het voorjaar. Bij het Landje van Geijsel in Ouderkerk aan de Amstel vieren we, met Recreatie Noord-Holland, het begin van het weidevogelseizoen. 

Bij het landje van Geijsel in Ouderkerk aan de Amstel openen we live het Weidevogelseizoen 2024 - Foto: NH Media/Stephan Roest

Het landje van Geijsel is een absolute hotspot voor vogels. Hier komen ieder jaar de eerste grutto's in Noord-Holland aan, na hun trek uit Afrika. Veehouder Jan Geijsel is hier ooit begonnen om vroeg in het voorjaar een stuk weiland onder een laagje water te zetten. Dat bleek een hit bij weidevogels die hier graag rusten. Zij eten hun buikje rond aan de wormen die door het laagje water omhoog komen en makkelijk zijn op te pikken. Er staan altijd wel een paar doorgewinterde vogelaars die je graag vertellen wat er allemaal te zien is.

Trouwens, in alle natuurgebieden is zaterdag het broedseizoen begonnen dus ook de mussen, mezen, merels en roodborstjes zijn beginnen aan hun nest.

Kijk live mee en geniet van de Noord-Hollandse natuur!

Weidevogelseizoen begonnen - NH Nieuws

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.