Ga naar Content

Lenteachtig vooruitzicht: week vol opklaringen en zonnestralen

Hoewel het weer de komende dagen nog een beetje grillig blijft met hier en daar een spatje regen, is er goed nieuws: de lente staat voor de deur! Morgen kun je alvast genieten van temperaturen tussen de 15 en 16 graden, vergezeld door zonnestralen. 

zonnig, bewolking, egmond, strand, stock, bewolkt - Foto: Sjef Kenniphaas

Het blijft vandaag tamelijk droog met hier en daar nog wat miezerregen, aldus NH-weerman Jan Visser. Later vandaag zal het weer opklaren en dat zet de rest van de week door. Visser spreekt morgen zelfs van een 'thermische verwennerij' met zon en lenteachtige temperaturen. 

Lente temperaturen 

Regen vanuit de Britse eilanden kan nog wat roet in het eten gooien, wat betreft het lentegevoel. Vooral vrijdag kan de depressie uit Engeland voor wat buien zorgen. In het weekend blijft het weer wisselvallig met lenteachtige temperaturen van boven de 10 graden. 

Volgens Visser nemen de buien na het weekend af en biedt zich dan een langere periode van lentedagen aan. De zachte temperaturen en lage kans op neerslag houdt zeker aan tot 21 maart: de officiële eerste dag van de lente. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.