Ga naar Content

Hans Teeuwen vindt reactie politie zwaar overtrokken

Hans Teeuwen is verbaasd over de snelheid waarmee de politie dinsdag na het plaatsen van een satirisch filmpje bij hem is binnengevallen. Dat zegt de cabaretier tegen het ANP. Zes agenten bezochten Teeuwen na een persiflage waarin hij burgemeester Femke Halsema imiteert, terwijl naast hem een mogelijk nepwapen ligt.

Foto: ANP

"Er heeft iemand aangifte gedaan", stelt Teeuwen. "Maar ik weet niet wie. En ik ben heel benieuwd hoe snel dat bevel tot binnentreding geregeld is. Het zal hooguit twee uur na het plaatsen van het filmpje zijn gebeurd." 

"Zwaar overtrokken"

De cabaretier is verbaasd dat de politie niet eerst even contact heeft gezocht. "Ik kan mij moeilijk voorstellen dat iemand die het filmpje ziet niet denkt: het is grappig bedoeld, laten we hem eerst even bellen. Of ik stuur misschien één persoon langs. Dat is een bewuste keuze geweest." Hij noemt de actie van de politie "zwaar overtrokken".

Teeuwen wacht voorlopig af wat de politie gaat doen. Het wapen in kwestie is volgens Teeuwen een luchtbuks die de cabaretier naar eigen zeggen al jaren in de kast had liggen. "Ik weet niet of het verboden is, maar deze ligt al jaren bij mij thuis. Ik heb daar vroeger binnenshuis mee op blikjes geschoten."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.