Ga naar Content

Verdachten slaan op de vlucht na gewapende overval Beverwijk, politie lost waarschuwingsschoten

Een filiaal van Used Products in het centrum van Beverwijk is vanochtend overvallen door twee mannen. Een van de verdachten is gelijk na de overval gearresteerd, waarbij de politie waarschuwingsschoten heeft gelost. Inmiddels is de politie met man en macht op zoek naar de tweede man.

Overval Used Products Breestraat Beverwijk - Foto: Inter Visual Studio / Sander Disselkoter

De politie is gestart met een zoekactie, hierbij zijn onder andere politiehonden en een helikopter ingezet. De scooter van de verdachten is inmiddels gevonden, meldt de politie op X. Deze lag in het water langs de Hoflanderweg.

De helikopter cirkelt boven het gebied rondom onder andere het Kuenenplein en de Wijkerbaan. Een woordvoerder van de politie vertelt tegen NH dat de verdachte zich dan ook heeft 'verplaatst richting Heemskerk'. 

Ingeslagen vitrines

Op foto's is te zien dat het duo flink heeft huisgehouden in de winkel. De vloer is bezaaid met glas van vitrines die zijn ingeslagen. De straat is deels afgezet.

Op sociale media is de gewapende overval en de commotie die erop volgde niet onopgemerkt gebleven. Daar vragen Beverwijkers zich af waarom de politiehelikopter boven het gebied cirkelt. 

Tekst gaat door onder de foto's.

Op Burgernet vraagt de politie om uit te kijken naar de tweede man. Hij is 18 of 19 jaar, licht getint en donker gekleed.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]