Ga naar Content

Hond bevalt van acht pups op Amsterdamse Rembrandtplein, dieren in beslag genomen

De Dierenpolitie Amsterdam kreeg gisteravond een bijzondere melding: een hond was op een terras aan het Rembrandtplein aan het bevallen. De hond bleek van een dakloze man te zijn, die volgens de politie niet in staat was de juiste verzorging te bieden. 

Foto: Dierenpolitie Eenheid Amsterdam

Toen de dierenpolitie op het terras aankwam, zagen zij de moederhond op vervuilde, vochtige dekens, op een leeg terras liggen. Op dat moment was de hond al aan het bevallen in de kou en waren er al vier pups geboren. Samen met de moeder werden deze in een mand gelegd. 

Veilige locatie 

"Met zwaailicht en sirene zijn de moederhond en de pups naar een veilige locatie met dierenarts gebracht, om daar verder te bevallen en de pups zo snel mogelijk op te warmen", schrijft de dierenpolitie. "De moeder is na een hectische bevalling moeder geworden van acht prachtige pups. De pups waren onderkoeld, maar maken het inmiddels goed."

Zowel de moederhond als de pups zijn door de dierenpolitie in beslag genomen. Tegen de houder van de hond wordt een procesverbaal opgemaakt. De man zal zich op een later moment moeten verantwoorden. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]