Ga naar Content

Appartement onbewoonbaar na uitslaande brand flat Purmerend

In een appartement in een flatgebouw aan de Rotanstraat in Purmerend is vanmorgen brand uitgebroken. De vlammen sloegen uit de woning en hebben veel schade aangericht. Rond 11.20 was de brand uit. 

Foto: Marcel van Engelen

De brandweer heeft opgeschaald naar 'Grip 1', dat betekent dat er tijdens het incident coördinatie tussen de verschillende hulpverleningsdiensten nodig is. Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten het vuur rond 11.20 uur uit was. "Er werd snel opgeschaald omdat het om een wooncomplex gaat, het vuur zou zich snel kunnen verspreiden. Gelukkig was de brand snel onder controle." 

Hoe de brand op de 8e etage ontstaan is, is nog niet duidelijk. "De bewoonster heeft zichzelf in veiligheid kunnen brengen", laat de woordvoerder weten. Er is niemand gewond geraakt. 

Tekst gaat verder onder de foto.

De brandweer heeft enkele woningen op de 7e en 8e verdieping ontruimd. Er staan daarom veel mensen buiten. Ook heeft een buurman op leeftijd andere buren gewaarschuwd. "De bewoonster kan waarschijnlijk nog niet naar huis, vanwege de schade. De woningen onder het appartement, op de 7e verdieping, worden nagekeken op waterschade", zegt de woordvoerder. 

Wanneer iedereen weer naar binnen kan, is nog niet duidelijk. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]