Ga naar Content

Onbekende laat vijf katten (waaronder één heel bijzondere) achter bij voormalig asiel

Vijf katten, waaronder een bijzondere blauwe Brits Korthaar, zijn maandagavond door een onbekend persoon achtergelaten op de stoep van een voormalig dierenasiel in Tuitjenhorn. Een voorbijganger vindt de achtergelaten katten en belt meteen de dierenambulance. Momenteel worden de dieren opgevangen en verzorgd in het asiel in Purmerend. 

Eén van de vijf achtergelaten katten is een blauwe Britse Korthaar van ongeveer twee jaar oud - NH Nieuws

Eén van de vijf achtergelaten katten springt meteen in het oog: de blauwe Brits Korthaar die door het personeel inmiddels Lavender is genoemd. Het is een exemplaar waar je normaliter flink voor in de buidel moet tasten. "Daarom zou je bijna denken dat de persoon die ze heeft achtergelaten misschien in paniek was", zo redeneert Patricia Ploegmulder, coördinator van het asiel. "Of misschien moest diegene wel zijn huis uit."

"Makkelijk om te zeggen dat ze zijn gedumpt, maar het kan ook een wanhoopsdaad zijn"

Patricia Ploegmulder, coördinator dierenasiel

Met Lavender lijkt het goed te gaan. Ze oogt ontspannen en laat zich makkelijk aanhalen. De andere vier zijn er iets minder goed aan toe. Zo heeft één exemplaar ontstoken ogen en lijken de overige drie wat gestrest.

Bij het asiel gaan ze niet meteen uit van verkeerde intenties van de persoon die ze achterliet. "Het is heel makkelijk te zeggen dat ze zijn gedumpt", aldus Ploegmulder. "Maar het kan ook een wanhoopsdaad zijn geweest."

Lopend vuurtje

Het nieuws dat er vijf katten, waaronder dus de prachtige blauwe Brits Korthaar, bij het asiel zijn achtergelaten, gaat ondertussen rond als een lopend vuurtje. "We krijgen miljoenen reacties van mensen die de kat willen adopteren", zegt Ploegmulder. "Superlief. Alleen wij zijn op dit moment op zoek naar de oude eigenaar. Neemt u alsjeblieft contact met ons op. We zijn er ook om mensen te helpen."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]