Ga naar Content

Schapen ontsnappen uit weiland langs A4: "Moet er niet aan denken dat ze weg op rennen"

Een kudde schapen is vanmorgen ter hoogte van Hoofddorp uit een weiland langs de A4 ontsnapt, en dreigde de snelweg op te lopen. Samen met de boer heeft de politie de dieren veilig naar hun weiland gebracht.

Een kudde schapen loopt bij de A4 - Foto: Rijkswaterstaat, Pexels

Geen gemekker van automobilisten die in de file staan, wél gemekker van schapen: na de ochtendspits ontsnapten negen schapen, vertelt de woordvoerder van Rijkswaterstaat. Op beelden, die Rijkswaterstaat op X heeft gedeeld, is te zien hoe de dieren al grazend langs de snelweg lopen.

De schapen leven in het omheinde weiland naast de A4, vertelt de politiewoordvoerder aan NH. De dieren konden ontsnappen door de lage waterstand van de sloot en zijn via de zijkant van de sloot naar de groenstrook van de A4 gelopen. 

Tekst gaat verder onder het bericht van de Rijkswaterstaat op X.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De Rijkswaterstaat heeft de rijstrook afgesloten en vervolgens hebben de politie en de boer de kudde terug geloodst naar de wei. "Gelukkig was er toevallig een politieagent die verstand had van schapen", vervolgt de woordvoerder.

100 kilometer per uur

Ook de Hoofddorpse wijkagent Arjen Schut heeft geholpen de schapen te verplaatsen. "Aangezien daar 100 kilometer mag worden gereden, moet je er niet aan denken dat de schapen de weg op rennen", schrijft hij op Instagram. "Gelukkig was er niet één schaap die dacht dat het gras in de middenberm van de A4 nog lekkerder was."

In onderstaande video is te zien dat de schaapjes weer veilig in de weide staan. "Eind goed al goed", concludeert de wijkagent.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]