Ga naar Content

De lente lonkt: zonnig weer op komst, maar wind blijft stevig waaien

Langzaam maar zeker wordt het lenteweer. Op plaatselijke mist en wat bewolking na, wordt het de komende dagen namelijk zonnig en droog met een ietwat stevige wind. Dat zegt NH-weerman Jules Geirnaerdt.

Foto: NH Media

Na een regenachtige dinsdag wordt het - op een spatje hier en daar na - vandaag droog, rustig weer, vertelt Jules. "Op Texel, de Kop van Noord-Holland en de Afsluitdijk is de bewolking iets dikker. 

Er kunnen plaatselijk een paar mistbanken ontstaan. "Maar het waait een beetje, dus dat zal snel voorbij zijn", aldus de weerman. De ochtend blijft grotendeels 'kalm', met een gemiddelde temperatuur van 4 tot 6 graden. 

Heldere avond

Vanmiddag krijgen we een zwakke tot matige wind uit het oosten, met windkracht 2 tot 3. Op zee kan dat oplopen tot windkracht 4. Ondanks de wolkenvelden zijn er vanmiddag ook zonnige perioden. Vanavond nemen de wolkenvelden af en wordt het wat helderder. De maximum temperatuur is vandaag 10 graden.

Zonnig vooruitzicht

Maar van die wolken hebben we vanaf morgen minder last. Morgen en overmorgen voorspelt Jules overwegend zonnig weer en een vrij stevige oostenwind met windkracht 4 tot 6.

Ook het weekend ziet er zonnig uit. Jules: "Hoewel er dan uit het zuiden iets meer bewolking komt, maar het is in het weekend zo goed als droog." Wel waait er een vrij stevige oost tot noordoostelijke wind, met een temperatuur van 11 tot 12 graden.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.