Ga naar Content

Veel rook bij brand in Haarlemse wasserette

In een wasserette aan de Botermarkt in Haarlem is gisteravond rond 23.15 uur brand uitgebroken. Er kwam veel rook vrij en de schade aan de wasserette lijkt groot. 

Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

De veiligheidsregio waarschuwde via X voor de vrijgekomen rook en raadde omwonenden aan om ramen en deuren te sluiten. "Omdat de brand midden in het centrum was, is er groot opgeschaald. Uiteindelijk was het snel geblust en is het met een sisser afgelopen", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. 

Het vuur was rond 23.35 uur gedoofd. "De bewoner van de woning boven de wasserette is nagekeken door de ambulance vanwege mogelijke rookinhalatie, maar mankeerde gelukkig niets", laat de woordvoerder. Hij kon nadat het vuur gedoofd was weer naar huis. 

De schade aan de wasserette is groot. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. "Er heeft in ieder geval wasgoed in brand gestaan. De oorzaak wordt nog onderzocht." 

Tekst gaat door onder de foto's 

De eigenaar van de wasserette laat vanmorgen aan NH weten dat de schade mee lijkt te vallen. "Het is wel zwart van binnen, maar de machines zijn niet beschadigd", zegt ze. Wanneer de wasserette weer open gaat, is nog niet helemaal duidelijk, maar dat zal niet zo lang duren. 

"Op de tafel heeft wasgoed in brand gestaan", zegt de eigenaar. Hoe dat komt, is ook voor haar een raadsel. "De wasserette was al dicht, dus ik weet echt niet hoe er rond die tijd brand in wasgoed kan ontstaan."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]