Ga naar Content

'Dode in lijkzak' Hoofddorp blijkt creatieve dakloze

Flink schrikken voor werknemers van een bedrijf aan de Vuursteen in Hoofddorp. Iets na middernacht dachten zij op een bankje een lijkzak met daarin een lichaam te zien liggen. Bij nadere inspectie van de politie bleek het niet om een dode, maar om een innovatieve dakloze man te gaan.

Foto: Bron: Craiyon (AI Generated)

De melding kwam om 00.30 uur binnen bij de politie, vertelt een woordvoerder: "De melder had op een bankje een zak aangetroffen waar spanbanden omheen zaten. Dat leek dusdanig veel op een overleden persoon dat ze meteen de politie hebben gebeld."

De vondst bleek gelukkig een stuk minder luguber te zijn toen agenten een blik in de 'lijkzak' wierpen. Een dakloze man had het bankje uitgekozen om de nacht op door te brengen, en lag nietsvermoedend in een slaapzak te slapen.

Tekst gaat verder onder bericht van de politie op X.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Het is onbekend wie precies de politie heeft gebeld, maar het verhaal gaat vanochtend als een lopend vuurtje langs de hotels aan de Vuursteen. Bij het Bastion Hotel hadden ze 'via via gehoord dat er iets in een greppel zou liggen'.

De receptionist van het Best Western weet iets meer: "Mijn collega vertelde vanochtend dat er 's nachts iemand om de hoek van het hotel had gelegen. Dat bleek een zwerver te zijn die zich helemaal had ingepakt. Hij lag ook niet meteen bij de straat, maar redelijk uit het zicht."

Misverstand door regenzeil

Het misverstand was veroorzaakt door een creatief idee van de man, vertelt de politiewoordvoerder: "Om te voorkomen dat hij gedurende de nacht eventueel nat zou regenen, was hij aan de slag gegaan met spanbanden en een stuk zeil. Best slim eigenlijk, maar dat zorgde blijkbaar voor de sinistere aanblik."

De politie kon de vinders van het 'lijk' meteen geruststellen. De dakloze man ging op verzoek van de politie op zoek naar een andere slaapplek.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]