Ga naar Content

Taart voor het hele dorp: Hilversummers bij elkaar op visite voor 600ste verjaardag

Op zo'n beetje elke Hilversumse straathoek kun je vandaag taart eten: het dorp bestaat 600 jaar en dat wordt flink gevierd. In buurthuizen, wijken en bij horecagelegenheden wordt de speciale taart aangesneden. 

Wethouder Karin Walters met Young Hilversummer Huseyin Kaya - Foto: NH Media

Vanaf vanmorgen elf uur is het een race tegen de klok voor onder meer burgemeester en wethouders om op alle locaties op tijd een taartje aan te snijden. Achterop scooters bestuurd door Young Hilversummers worden ze kriskras door het dorp gereden. Mout, woonzorglocatie De Egelantier, wijkcentrum De Geus, Leger des Heils, overal gaan de deuren open om Hilversummers te ontvangen met koffie en de speciale verjaardagstaart.

Achterop

Wethouder Karin Walters wordt vandaag rondgereden achterop de scooter van Huseyin Kaya. Lachend komen ze aan bij 'dagbestedingswinkel' Good Grounds. Hoewel ze al taart hebben gehad bij De Egelantier en sushi bij wijkcentrum De Geus schuiven ze aan bij de koffietafel met opnieuw een flink stuk taart. "Hij is heerlijk", zegt Walters glunderend.

Tekst gaat verder onder foto

Met elkaar taart eten ter gelegenheid van 600 jaar Hilversum - Foto: NH Media

Aan de grote koffietafel van de dagbesteding zit Shakira (links op de foto) samen met haar moeder. Normaal gesproken werkt ze bij Good Grounds. Ze maakt uiteenlopende artikelen die in de winkel worden verkocht en helpt klanten. Vandaag viert ze feest en wordt ze bedient door haar collega. Ze geniet zichtbaar van de gezelligheid aan tafel.

Iets verderop schuift familie Bresching met twee kinderen aan. Koffie, taart, limonade. Plotseling is het druk en is het zoeken naar een tafeltje voor nieuwe feestvierders.

Familie Bresching aan de taart - Foto: NH Media

De speciale verjaardagstaart ter gelegenheid van 600 jaar Hilversum is door twee bekende Hilversumse bakkers Van den Burgt en Boon en de in Hilversum opgegroeide tv-presentatrice Jill ontwikkeld. Het is een makkelijk recept en de versiering voor op de taart is bij deze twee bakkers in Hilversum gratis op te halen. 

Morgen blaast Hilversum pas echt de 600 kaarsjes uit. Zin om zelf ook aan de slag te gaan? In de video worden de instructies en het recept voor de feesttaart gegeven. 

Zo bak je de Hilversumse feesttaart - NH Nieuws

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]