Ga naar Content

Moluks afscheid voor Ajax-icoon Simon Tahamata

Simon Tahamata heeft voorafgaand aan Ajax - FC Utrecht een erehaag gekregen van de supporters. De oud-speler neemt na tien jaar afscheid als techniektrainer bij de club. Hij vertrekt naar Berlijn, waar hij aan de slag gaat bij een door hem zelf opgezette voetbalschool. Het afscheid dat Tahamata gebeurde in geheel Molukse stijl.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Onder anderen supporters van AFCA Maluku waren bij de ontvangst bij de hoofdingang van de Johan Cruijff Arena aanwezig. Die groep bestaat voornamelijk uit Molukse Ajax-supporters. "Dat was een hele grote verrassing", zegt een geëmotioneerde Tahamata. "Ik heb er geen woorden voor. Dit had ik niet verwacht, ik dacht dat de club iets zou organiseren, maar dit is mijn eigen volk die mij aan het uitzwaaien is. Alles wat wij in onze cultuur hebben heb ik vandaag meegemaakt, daar ben ik ze heel dankbaar voor."

Afscheid Tahamata - NH Nieuws

Ook in het stadion was er een eerbetoon voor de 67-jarige Tahamata, die de supporters en de club vanaf het veld bedankte.  

Carrière

Tahamata speelde tussen 1976 en 1980 149 wedstrijden in Ajax 1. Daarna vertrok hij naar België, waar hij speelde voor Standard Luik, Beerschot en Germinal Ekeren. Tussendoor speelde hij ook drie seizoenen voor Feyenoord. Tahamata was daarnaast international: bij het Nederlands Elftal schopte hij het tot 22 interlands.

Na zijn spelerscarrière werd Tahamata jeugdtrainer. Bij Ajax was hij dat over twee periodes. Tussen 2004 en 2009 en tussen 2014 en nu. 

Bedanken

"Simons vertrek markeert het einde van een tijdperk, maar deze geliefde Ajacied zal door ons niet vergeten worden", schrijft AFCA Supportersclub op Instagram. "De combinatie van clubliefde en de goede band met supporters maakt Simon Tahamata een uniek persoon. Hij is een voorbeeld voor oud-Ajaxspelers om ervaring en kennis over te brengen aan de jeugd op De Toekomst."

"Ook via deze weg willen wij Simon bedanken voor zijn toewijding en bijdrage aan de club: Simon, enorm bedankt en veel succes met je voetbalacademie."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]