Ga naar Content

Verdachte slaat slachtoffer met vuurwapen op hoofd en springt zonder buit uit rijdende auto

Een man is gisteravond slachtoffer geworden van een telefoonberoving. Het slachtoffer werd aan de Claus van Amsbergstraat in Zuidoost door de overvaller met een vuurwapen op zijn hoofd geslagen en liep daarbij ook letsel op. De overvaller ging er uiteindelijk zonder buit vandoor. 

Foto: AT5

Rond 20.00 uur heeft het slachtoffer een afspraak met een mogelijke koper van zijn telefoon. Op de hoek van de Bijlmerdreef en de Claus van Amsbergstraat ontmoeten zij elkaar en besluit de koper bij de man in de auto te stappen.

Worsteling

Vervolgens rijden zij de Claus van Amsbergstraat in en staan zij stil langs de kant van de weg. Wanneer de man zijn telefoon laat zien, trekt de verdachte uit het niets een vuurwapen en richt deze op de man. Er ontstaat een worsteling, waarbij het slachtoffer gewond raakt nadat hij met het vuurwapen een harde klap op zijn hoofd krijgt. Toch weet het slachtoffer tijdens het gevecht met de auto te gaan rijden. 

"Op de T-splitsing van Claus van Amsbergstraat en Martin Ennalsstraat weet de verdachte - zonder buit - uit de rijdende auto te springen waarna ieder spoor van hem ontbreekt", schrijft de politie. 

Na het voorval zoekt de politie in de omgeving, maar treffen daar geen verdachte(n) meer aan. De recherche en forensische opsporing doen daarna onderzoek. De politie heeft een signalement van de verdachte vrijgegeven en komt graag in contact met getuigen. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]