Ga naar Content

Ralf scoort kortingen met schrikkelleeftijd: "Voor een kinderprijs naar binnen"

Na anderhalve week buikgriep voelt Ralf de Wit uit Heemskerk zich alsof hij hoogbejaard is, toch viert hij vandaag, op schrikkeldag, officieel zijn 15e verjaardag. En dat brengt volgens de '60 jaar oude 15-jarige' alleen maar voordelen met zich mee.

Foto: Ralf de Wit

Normaal gesproken viert hij zijn verjaardag slechts één dag met familie en vrienden. Maar eens in de vier jaar krijgt Ralf een uitbundige verjaarweek. "Mijn vrouw is met van alles bezig. We hebben al in een Formule 1-simulatie gezeten. Dinsdag zijn we met dochter en opa en oma uiteten geweest, en vrijdag, mits ik me beter voel, gaan we het nog eens vieren."

Kinderprijs

Dit jaar ligt hij namelijk in de lappenmand en voelt hij zich allesbehalve 'een frisse 15-jarige'. Toch kruipt hij weleens in de huid van zijn schrikkelleeftijd, want af en toe kun je er een voordeel uit halen, vertelt Ralf.

"Het mooiste was toen ik met vrienden naar de motorRAI ging en voor de kinderprijs naar binnen kon"

Ralf de Wit

Zo heeft hij een keer goedkopere toegangstickets weten te bemachtigen voor de motorRAI. "Kinderen betaalden aanzienlijk minder dan volwassenen. Dus ik zei tegen de verkoper: 'Ik ben nog geen 18, dus ik mag voor een lagere prijs naar binnen. 'Waarop zijn reactie was: 'Dat ben jij helemaal niet!'''

"Toen antwoordde ik dat ik kon bewijzen dat ik minder dan 18 keer jarig was geweest, en zo mocht ik voor de kinderprijs naar binnen", vertelt hij lachend.

En ook zijn ouders hebben vroeger van deze truc gebruikgemaakt om op de prijzige Efteling tickets te bezuinigen. "Ik denk dat ik twaalf was toen mijn ouders mij op mijn schrikkelleeftijd met korting of misschien zelfs gratis naar binnen kregen."

Kortingen

Ondanks dat hij aan zijn ziekbed gekluisterd zit, is hij van plan nóg een slaatje te slaan uit de bijzondere dag. "Bij verschillende winkels in Heemskerk krijg je speciale aanbiedingen met de 29ste als geboortedatum, zoals bij Decorette en Bakker Meijer. Dus ik ga vandaag nog even een rondje maken door het dorp."

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]