Ga naar Content

De Peiling: het is goed dat steeds meer jongeren werken

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat steeds meer jongeren van 15 en 16 jaar al een baan of een bijbaan hebben. Een paar jaar geleden werkte nog ruim de helft van deze jongeren, maar afgelopen jaar steeg dat naar bijna 63%. Is het een goede zaak dat steeds meer jongeren al aan het werk gaan? Of kunnen ze beter hun energie steken in school?

Foto: Adobe Stock

De cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek laten zien dat er in alle leeftijdscategorieën meer wordt gewerkt, we zitten inmiddels op een percentage van 73 procent en dat komt zelden voor. Maar vooral opvallend is dat steeds meer jongeren van 15 en 16 jaar al een baan of een bijbaan hebben. 

Is het een goede zaak dat steeds meer jongeren al aan het werk gaan? Of kunnen ze beter hun energie steken in school? En wat we vooral willen weten: hoe oud was jij toen je begon met werken? En wat deed je dan? Of had je gewoon een leuke bijbaan naast school? Laat je mening achter op Facebook en praat mee op NH Radio!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16.30 uur en 17.00 uur tijdens Vandaag de Dag.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wil praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].