Ga naar Content

Vermoedelijk explosieven aan deur in Den Helder, deel van Willemsoord afgezet

Op Willemsoord in Den Helder doet de politie onderzoek naar een tas waarin vermoedelijk explosieven zitten. Een deel van het gebied is daarom afgezet.

Mogelijk explosieven Willemsoord Den Helder - Foto: Prio1DenHelder

Update 26-2

De politie laat weten dat de tas uiteindelijk is meegenomen door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). "De EOD heeft de tas afgevoerd." Het ging om een voorwerp wat leek op een handgranaat. "Het was geen echt explosief, maar wel iets wat er sterk op leek."

De melding kwam om 21.15 uur binnen bij de politie. Het gaat om een tas die aan de voordeur van een pand hangt. Een woordvoerder van de politie spreekt over 'een behoorlijk verdachte situatie'. 

Een deel van Willemsoord is afgezet om de tas te controleren op eventuele explosieven. Dat gaat nog even duren, meldt de woordvoerder.

"Dat doe je niet zomaar, de boel wordt eerst afgezet en er worden maatregelen genomen om dat veilig te doen. Daar zijn we nu mee bezig."

De politie meldt op X, voormalig Twitter, dat twee mannen vlak na 21.15 uur van de plek van het incident wegreden op een scooter. Getuigen en mensen in het bezit van camerabeelden van de twee mannen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 112. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]