Ga naar Content

Weer explosie in IJmuiden, ditmaal bij de pizzeria

Aan de Kennemerlaan in IJmuiden is vannacht een explosie geweest bij de pizzeria. Er is schade aan de deur en aan de toonbank. De politie kan nog niet zeggen of er een verband is met eerdere explosies. 

Explosie bij pizzeria - Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

De explosie gebeurde rond kwart over drie vannacht. Aanvankelijk dacht de politie dat het om een brand ging, maar eenmaal ter plaatse bleek dat er een explosie was geweest.

De politie heeft nog geen beeld van de verdachte en er zijn ook geen getuige. De politie roept mensen die iets gezien hebben op om zich te melden.

Of het incident verband houdt met eerdere explosies, is nog niet duidelijk. IJmuiden is sinds 22 januari uitgeroepen tot veiligheidsrisicogebied, waardoor de politie makkelijker kan kiezen voor preventief fouilleren.

De burgemeester nam dat besluit vanwege de vele incidenten afgelopen tijd. Zo werden er rond de Kennemerlaan al eerder huizen beschoten en werd club Marbella gesloten na een gevecht. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.