Ga naar Content

De Peiling: ik wil meer weten van mijn stamboom

Het Regionaal Archief in Alkmaar organiseert vandaag voor het eerst een voorouderspreekuur, dat is bedoeld voor mensen die meer willen weten over hun eigen familiegeschiedenis en hoe je dat het beste kunt onderzoeken. Steeds meer mensen doen daar onderzoek naar. Ben jij er ook mee bezig? Of niet zo geïnteresseerd in je stamboom?

Foto: Adobe Stock

Vanmorgen hoorden we op NH Radio onze verslaggever Samanta de Groot. Ze was in Alkmaar omdat het Regionaal Archief daar vandaag een voorouderspreekuur heeft. Dat is bedoeld voor mensen die meer willen weten over hun eigen familiegeschiedenis en hoe je dat het beste kunt onderzoeken. En je kunt ook meteen in het archief zoeken. Het spreekuur duurt tot 16.30 uur. 

Wat weet jij eigenlijk van je voorouders, heb je er ooit onderzoek naar gedaan? Waar kwamen ze vandaan en hoe is je familienaam ooit ontstaan? Deel je verhaal op Facebook en vanmiddag op de radio!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16.30 uur en 17.00 uur tijdens Vandaag de Dag.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wil praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].