Ga naar Content

Kop-staartbotsing met tractor bij Schiphol: één gewonde

Bij een ongeluk met een tractor bij Schiphol is vanochtend iemand gewond geraakt. De tractor stond volgens de chauffeur stil op de Westelijke Randweg, waarna twee bedrijfsauto's er achterop klapten.  

Kop-staartbotsing met tractor bij Schiphol - Foto: VLN Nieuws

Het ongeluk gebeurde vanochtend rond 09.00 uur, vertelt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.

De tractorchauffeur stond naar eigen zeggen stil bij de verkeerslichten ter hoogte van het Microsoft-kantoor, een bedrijfswagen klapte vervolgens achterop de aanhanger van de tractor.  

Ook een tweede automobilist kreeg zijn voet niet op tijd op de rem. Die bedrijfsauto botste achterop de auto die daarvoor op de tractor was geklapt. Beide betrokken auto's zijn van hetzelfde bedrijf: Thomas Cultuurtechniek. 

Dag vrij

Een woordvoerder van dat bedrijf laat aan NH weten dat het naar omstandigheden goed gaat met zijn personeel. Een van de chauffeurs was meegenomen naar het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis. "Hij wilde weer aan het werk, maar ik heb hem een dag vrij gegeven." 

De Koninklijke Marechaussee heeft vanochtend onderzocht hoe het ongeluk kon gebeuren. Daarom was de Westelijke Randweg tijdelijk afgesloten. Beide bedrijfsauto's zijn afgesleept. Rond het middaguur werd de weg weer vrijgegeven.  

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]