Ga naar Content

Geslagen, geschopt en bespuugd: fietser laat bejaarde dames op grond achter

Twee vrouwen zijn donderdag 25 januari in Alkmaar op de grond geduwd, geslagen en bespuugd. De nichtjes van 70 en 76 jaar lopen met de hond over de stoep van de Kennemerstraatweg, als er plotseling een voorwiel van een fiets tussen hen in komt. Vervolgens ontstaat er een woordenwisseling met de fietser en mishandelt hij beide dames.

Foto:

Update 12-3-2024

Door de oproep hier in Bureau NH hebben zich meerdere getuigen gemeld! En op basis daarvan is een verdachte – een 19 jarige Alkmaarder - geïdentificeerd. Het dossier ligt momenteel bij het OM.

Het gebeurt allemaal op de kruising met het ziekenhuis, aan de linkerzijde richting Heiloo. Het stuur van de fietser raakt de rug van de vrouw, waardoor zij als reactie een armzwaai naar achter maakt en hierbij mogelijk de fietser raakt. Er ontstaat een woordenwissel. Een van de dames wordt door de jongen in het gezicht geslagen en komt ten val.

Haar nichtje weet dat de vrouw, die op de grond ligt, twee nieuwe heupen en een slechte rug heeft. Aan dat laatste is zij al meerdere keren geopereerd. Het woord 'klootzak' richting de jongen valt, waarop de man ook de staande vrouw naar de grond werkt. 

Flinke bulten

Een van de dames wordt tegen haar benen geschopt en in het gezicht gespuugd. Ze houdt er een flinke bult, grote bloeduitstorting op haar been en een blauwe plek op haar scheenbeen aan over. Lichamelijk letsel dus, maar bovenal, zoals de politie het omschrijft, 'behoorlijke krassen op hun ziel'.

De verdachte roept meerdere keren 'ik houd geen rekening met oude vrouwen' en fietst ervandoor. De vrouwen worden door verpleegkundigen - die net uit het ziekenhuis komen lopen en de twee op de grond gewerkte dames zien liggen - geholpen. 

"Ik houd geen rekening met oude vrouwen"

Dader, schreeuwend tegen de dames

De verdachte jongen is vrij jong, tussen de 18 en 20 jaar. Hij heeft een lichte huidskleur en sprak Nederlands zonder een accent. Hij heeft een rond gezicht. De politie omschrijft het als een vollemaansgezicht. En hij droeg tijdens de mishandeling een grijs/groene jas. 

Toeterende automobilist

Wie heeft iets gezien? De politie wil onder meer in contact komen met een automobilist die het heeft zien gebeuren en nog toeterde. Of misschien heeft u er in de omgeving wel bewakingscamera's hangen en wilt u die beelden met de politie delen. 

Weet u wat hier heeft plaatsgevonden?

Bel met de politie 0800-6070.  

Anoniem kan dat via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

Deze zaak zit woensdag om 17.10 uur in Bureau NH op tv.