Ga naar Content

Tien dagen lang minder treinen in richting van Schiphol door werkzaamheden

Door werkzaamheden aan het spoor rond Schiphol rijden er vanaf volgende week maandag tien dagen lang minder treinen in de richting van het vliegveld. De NS raadt aan om reizen via Schiphol te vermijden en laat weten dat er rekening moet worden gehouden met extra reistijd en vaker overstappen. 

Foto: Inter Visual Studio

ProRail gaat vanaf 26 februari tot 9 maart werken aan het spoor en de constructie waarop het spoor ligt, ook worden twee wissels in de spoortunnel vervangen en wordt al de verlichting en technische installaties in de tunnel nagekeken. 

Vanwege de drukte op het station en de vele treinen die er over het spoor razen, was het onderhoud nodig. Er wordt nu zo'n twee jaar gewerkt rondom het vliegveld en dat gaat naar verwachting nog vier jaar duren. Dat komt doordat er steeds wordt gewerkt in één tunnelbuis en omdat er rekening wordt gehouden met de vakantieperiodes. ProRail verwacht dat het spoor en de tunnels na de werkzaamheden weer 40 jaar mee kunnen. 

Plan je reis kort voor vertrek

Reizigers die tussen Leiden en het Centraal Station moeten reizen worden door de NS aangeraden om te reizen via Haarlem. Wie tussen Den Haag en Amersfoort moet wordt aangeraden om via Utrecht te gaan. De NS verwacht dat de extra reistijd tussen een kwartier en een half uur gaat worden. 

In het weekend van 2 maart kunnen reizigers de metrolijnen tussen station Zuid en CS (lijn 52) én tussen Zuid en Sloterdijk (lijnen 50 en 51) pakken met hun NS-vervoerbewijs. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]